Tirsdag, Onsdag - se program
Torsdag 19.00 - 03.00
Fredag, Lørdag 19.00 - 05.00
Loading Events

AARHUS BLUESFORENING: BLAUVAERK

  • This event has passed.
TIR 04/11 KL 19:00 (Dørene åbner) 50 / 80kr HeadQuarters, Valdemarsgade 1 Præsenteres af Aarhus Bluesforening
Koncerten er slut kl. 22:00. Herefter er der gratis adgang.

Da blues på dansk er lidt af en sjældenhed, er vi i Aarhus Bluesforening rigtig glade for (igen) at kunne præsentere dette band, som siden sidst dels har udgivet nyt album, dels fået nyt navn – Blauvaerk (tidligere Jeppe Hansen Band).

Tekst og musik er skrevet og komponeret af Jeppe Brøndum Hansen, der også er forsanger i bandet. Han har i 2008 modtaget Thøger Olesen Prisen for sin tekst til sangen ”den gamle pædagog”. En pris som gives til sangskrivere, der er på vej frem på den danske musikscene med tekster, der siger noget væsentligt om deres samfund og samtid.

Musikkens form og dens tekster udvikler sig hele tiden i et særegent univers, som Blauvaerk danner i sine fortællinger om både fabeldyr og skæve stakler. Musikken er nu som før, en slags bastardblues, det vil sige originale numre, der i et ærligt sprog udtrykker, hvad en ung dansk bluessanger har på hjerte. Det er lyden af poesi, der mediterer på menneskets dulgte væsen med stædig opfindsomhed. Blauvaerks forsanger Jeppe Brøndum Hansen digter sine tekster med hudløs perfektion som det umulige mål hver gang.

Drivkraften i bandet er imidlertid kærligheden til blues – både den gamle Chicago-stil, men også nyere impulser. Bandets mission er primært at bringe blues til folket, men altså også at tilføre det danske musikliv noget nyt. Inspirationen kan selvsagt være lidt svær at kredse præcis ind, men med navne som Robert Johnson, Jens August Schade, Muddy Waters, Pink Floyd, Dan Turèll, Bob Dylan, Jørgen Leth, Buddy Guy og Povl Dissing, er der åbnet op for lidt af den sangskat og det tekstuniversum, som denne aften vil være præget af.

Jeppe Brøndum Hansen: Sang, slide-/backing guitar, trompet
Andreas O’Caroll: Guitar
Claus Hansen: Bas
Niels Top: Trommer

http://blauvaerk.dk