Tirsdag, Onsdag - se program
Torsdag 19.00 - 03.00
Fredag, Lørdag 19.00 - 05.00
Loading Events

Alan Haynes (USA)

  • This event has passed.
TIR 12/04 KL 19:00 100/70kr HeadQuarters, Valdemarsgade 1 Præsenteres af Aarhus Bluesforening

Texas bluesguitarist og sanger, Alan Haynes, spiller guitar ligeså ubesværet som han trækker vejret, og spiller nærmest ligeså meget guitar, som han trækker vejret. For selvom en koncert nemt kan vare op mod tre timer nonstop, TEXAS STYLE, kan man sagtens finde ham spillende guitar på hotelværelset bagefter. At han derfor nærmest er ét med sin guitar, kommer tydeligt til udtryk når han står på scenen, hvor hans udstråling, sjælfulde sang og nærmest overjordiske guitar virtuositet, tryllebinder selv det mest kræsne blues publikum – og hertil mangt en musiker kollega.

Alan Haynes er en ’guitaristernes guitarist’, og nævnes i mange interviews som et ’must hear’, af så forskellige guitarister som Robert Cray og Jeff Beck, ligesom han adskillige gange har stået på scenen med de allerstørste; Stevie Ray Vaughan, Albert King, Buddy Guy, Albert Collins, Otis Rush, og ikke mindst Johnny Winter, som han tillige har indspillet med og erklærer som sin største inspirationskilde.

Alan Haynes har nærmest haft Danmark som sit andet hjemland de sidste femten år, og de sidste fem tilmed haft en fast dansk rytmegruppe bestående af Mads ’Tiny’ Andersen på trommer og Henrik Poulsen på bas, som han bruger over hele Europa. Danmark har derfor været den naturlige base, hvorfra han har turneret Europa tyndt en gang om året og plejet sin trofaste fanskare. En ganske særlig en af slagsen, en dedikeret samling bluesguitar-utrættelige, som meget rammende omtales ”Hayniacs”.

Denne gang er han imidlertid tilbage i DK på en kort visit, da en norsk bluesklub har ønsket at få ham fløjet over til deres 25 års jubilæum, for at markere, at han var den første der spillede der i sin tid. Og Alan kunne aldrig drømme om, at rejse herover, hele vejen fra Texas, uden samtidig at besøge Danmark –  og vi i bluesforeningen er bare taknemmelige for,

at få besøg på spillestedet HeadQuarters af denne helt igennem fantastiske guitarist, sanger og bluesmusiker.

Alan Haynes – guitar/vokal

Mads Andersen –  trommer

Henrik Poulsen – bas

KONCERTSTART: kl. 20:00

Info:

http://www.alan-haynes.com