Tirsdag, Onsdag - se program
Torsdag 19.00 - 03.00
Fredag, Lørdag 19.00 - 05.00
Loading Events

HeadQuarters JazzFestival 2016

  • This event has passed.
LØR 09/07 KL 16:00 30kr HeadQuarters, Valdemarsgade 1 Præsenteres af HeadQuarters

HQ åbner kl. 16.00.

Alle koncerter koster 30 kr. (kan kun købes i døren).

 

Kl. 17.00: Simon Eskildsen Trio

Nu er sommeren kommet, og det er blevet tid til pianotrio!

Pianist Simon Gorm Eskildsen har (endelig, ville nogen nok sige) samlet et super hold bag sig for, frygtløst, at begive sig ud i klavertrioens format.

Med sig har Simon den vidunderligt lyttende og spillende bassist Thomas Sejthen samt exceptionelt smagfulde og altid energiske trommeslager – doktor Daniel Sommer.

I trioen mødes de 3 gutter om Simons kompositioner og standards, og er inspireret af de store mestre Monk, Bill Evans, Oscar Peterson og Brad Mehldau.

Simon Gorm Eskildsen – piano

Thomas Sejthen – bas

Daniel Sommer – trommer

 

Kl. 19.30: Spirit

Line-up Bo Jacobsen (sax), Bebe Risenfors (sax, cl, cor, p), Niels Præstholm (b), Christian Windfeldt (drm) 

En åndelig rejse i free jazzens spontane og legende univers. 

Avantgarde-ikonet Bo Jacobsen udgav i 2011 det anmelderroste free jazz-album Spirit.

Med den seneste udgivelse Free Spirit fra 2013 tager Bo Jacobsen tråden op. Endnu en gang tager han os med på en åndelig rejse ind i free jazzens spontane og legende univers, hvor musikken veksler mellem det uforudsigelige og smukke meditative passager. .

Albummet er indspillet i samarbejde med en række anerkendte danske og udenlanske jazzmusikere, bl.a. Kresten Osgood, Butch Lacy og Bebe Risenfors.

Bo Jacobsen har siden slutningen af 60’erne været med til at tegne den danske avantgardejazzscene, hvor han bl.a. som trommeslager i det nu legendariske orkester Blue Sun var med til at løfte den danske fusionsrock og free jazz op i den internationale superliga.

 

Kl. 22.00: AddisAbabaBand

Med udgangspunkt i Afro Beat, med et særligt øje til melodier af Mulatu Astatke, med jernhårde svingede referencer til Fela Kuti og et primært fokus på improvisationen som bærende kraft, forsøger Addis Ababa med deres 10-mands store besætning at skabe et rum, hvori vi alle kan tilsidesætte os selv og danse væk sammen.

Koncerten på HeadQuarters ligger umiddelbart efter en intensiv arbejdslejr for bandet, så skru op for forventningerne og på med danseskoene.
www.addisabababand.com

 

VI GLÆDER OS 🙂

AddisAbabaBand